top of page

MTB Club VoervalleiVossem

Onze Club >>

Elke club heeft zo zijn geschiedenis...zo ook Mountainbike club “VOERVALLEI VOSSEM”

 

Op een mooie herfstdag in het millenniumjaar 2000 treffen Erik Vanderhulst, Bruno Dupont en Didier Puttemans elkaar. Er worden plannen gesmeed om wekelijks een ritje te maken met de dikke bandenfiets. Hoe noemt zo’n fiets alweer? 

 

Iedere zondagmorgen treffen ze elkaar om al fietsend het zonieënwoud te verkennen… 

Kort daarop horen een aantal tooghangers (Vé, Marc en Johan Baudewijns) van hun bestaan en sluiten zich aan bij de groep. Elke zondagochtend vertrekken ze aan Cafe “’t Wiel”. Door de grotere groep wordt het tempo een ietsie-pietsie opgedreven en de conditie stijgt zienderogen. 

 

Al vlug wordt er beslist om na de wekelijkse rit de inspanningen door te spoelen met een lekker pintje. Gezien er van op de parking van Café ’t Wiel wordt gestart, is de beslissing snel gevallen om na de geleverde inspanningen in hetzelfde café de dorstige te laven. 

 

Nu een aantal winters later, hebben ook een aantal wielertoeristen de koersvelo, voetballers de grasmat, volleyballers de sportzaal en muzikanten de instrumenten geruild voor de dikke bandenfiets. Ook de mensen die de natuur op een andere manier willen leren kennen en de veeleisende echtgenotes die vinden dat er snel iets moet veranderen 

aan manliefs fysiek, vormen de rode draad doorheen het huidig succes van ons clubke. 

 

Jong en oud, samen genieten ze op zondagmorgen van de modder, steile hellingen, singletracks en de mooie natuur die de Vossemse omgeving te bieden heeft. 

 

Ondertussen wordt er nagedacht over een clubnaam. Hierbij worden we geholpen door de reeds bestaande club “VOERVALLEI VOSSEM”. Deze vereniging, bekend voor het organiseren van cyclocrosswedstrijden voor elites in de jaren 90 en ook voor hun 

jaarlijkse mountainbike tourtocht, besluiten in 2004 hun organisaties stop te zetten. 

 

Daar deze vereniging door piekfijne organisaties reeds enige naam en faam in eigen omgeving heeft opgebouwd, is de keuze snel gemaakt. 

 

Ons kleine ‘clubske’ van vroeger wordt onder de naam van “VOERVALLEI VOSSEM” boven de doopvont gehouden.

bottom of page